Som i Let´s Dance eller på höga klackar

Elisa Lindström tävlar i TV4s Let´s dance. När hon skulle öva huvudets position till fredagens dans berättade hon att det kändes läskigt. Läskigt att så tydligt ta mer plats! Jag tänker att hon helt suveränt sätter ord på det som sker i kroppen när vi ändrar vår kroppshållning. Kroppshållning har absolut inte bara med den fysiska kroppen att göra, visst det är bra för leder, muskler, skelett osv att vara i optimal position för att få ut mesta möjliga kraft av minsta möjliga ansträngning, men väl så viktigt är vad som händer inuti oss! Hur vår kroppshållning påverkas av våra känslor och tankar om oss själva! Samtidigt det omvända – när vi övar upp en medveten närvaro i oss själva och försöker hitta den optimala kroppshållningen i varje stund så gör det fina saker med oss som personer!

Jardel de Sousa har som sitt mission att lära svenskarna gå snyggt i högklackat. När han tycker att vi ska släppa Jante och låta de höga klackarna ge en snyggare och mer positiv person så är han och berör samma område. ”Det är med hållningen man visar vem man är och vill vara.” Vi behöver bli medvetna om hur kroppsspråket påverkar självförtroendet och hur vi uppfattas. Att vara stolt, värdig och vacker! Jag gillar hans budskap även om min syn på högklackat inte är odelat positiv. Jag säger hellre som Lasse Berghagen ”Han tog av sig sin kavaj, spraka av sig båda skorna” – låt dina fötter få breda ut sig i sin solfjäderformade naturliga form, hitta mjukheten i din kropp och sinne och dansa genom livet 🙂

Vad passar väl bättre just nu än att sparka av sig skorna och dansa kring Blåkullas eldar!

GLAD PÅSK!

/Pernilla

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.