FRÅGOR & SVAR

Vilka funderingar har du när du vill gå en onlinekurs i BK i Aktivitet?

De flesta svaren har du i det specifika materialet för kursen och lite mer hittar du här. Om du inte fått svar på dina frågor är du varmt välkommen att kontakta mig.

Tid. Hur mycket tid tar det?

Alla kurser i BK i Aktivitet är tänkta att hjälpa dig minska känslan av stress, öka chansen till närvaro och kontakt med dig själv, men så klart krävs ju viss tid att ta in informationen och att öva.

Kursmaterialet är fördelat på flera kortare filmer vilket innebär att du själv kan välja hur du lägger upp ditt kursdeltagande, tex en längre stund per vecka eller flera kortare. Filmerna är tidsangivna i mailen du får ut.

Tidigare deltagare har svarat väldigt varierande på hur mycket tid de lagt ned på kursen, allt mellan 3 – 20 timmar. Att titta på filmerna och läsa texterna tar väl bara någon timma per vecka och kursmodul, men ska du ha någon glädje av innehållet behöver du ju öva, inte bara titta. Kursmaterialet skickas ut under 3 veckor och den fjärde knyter vi ihop alltsammans. Dessutom har du kvar allt material ett helt år så du kan gå tillbaka så många gånger du vill för att fylla på och öva igen.

Erfarenheter från tidigare deltagare:
”Det har fungerat väl, onlinekurs passar mig bra, då kan jag själv välja att genomföra det och öva när det passar mig bäst.”

 

När sker kursen?

De 3 Kursmodulerna skickas ut vid samma tillfälle varje vecka och du väljer själv när du genomför innehållet under veckan. Den 4e och sista kursveckan fokuseras på att knyta ihop och reflektera över de erfarenheter du gjort och formulera din nyvunna kunskap. 

Håll utkik efter kommande Livewebbinarie där du har möjlighet att ställa frågor och ha en övningsstund tillsammans. Dessa berättar jag alltid om i Inspirationsbreven och i sociala medier.

Kostnader?

Den specifika kursavgiften hittar du under respektive kurs, men min förhoppning är att så många som möjligt ska ha råd att delta, att priset inte ska vara ett hinder, så jag försöker att hålla priset lågt.
Min förhoppning är att många arbetsgivare ska vara intresserade, men tyvärr vet vi att mångas utbildningsbudgetar är allt för slimmade. Har du inte möjlighet att få kursen betald av din arbetsgivare så kanske du kan använda Friskvårdsbidraget och på så sätt få tillbaka en stor del av kostnaden (summan beroende på hur överenskommelsen ser ut hos respektive arbetsgivare) Se mer information nedan.

Numera kan du betala via Stripe eller faktura. Stripe går snabbt och du kan använda betalningslänken på resp kurssida eller via mail från mig för att själv betala med kontokort. Ett enkelt sätt att göra din investering! 

Tekniken i en digital kurs?

Jag mailar ut informationen regelbundet till dig. I mailen finns alla länkar till Youtube och du behöver inga speciella program eller appar för att det ska fungera.

Du använder helst en dator (det är enklare för dig att öva om du har en större skärm), du behöver ha händerna fria så du kan öva. Livewebbinariet sker oftast på Zoom, även länken till den träffen får du via mail.

”Toppen att man kan genomföra i sin egen takt och att kunna upprepa momenten så ofta man vill/behöver.”

Tidigare kursdeltagare har varit väldigt nöjda och här är tre svar på frågan Vad har varit bra i kursen för Dig?

”Att landa i mig själv. Kilstödet är suveränt att sitta på.”

”Att få möjlighet att reflektera för mig själv under en längre period kring hur jag utför mina aktiviteter och kan ta det med mig i mitt arbete.”

”Insikten om hur lätt det är att glömma bort kroppen och använda den felaktigt”

Tanken är att vi övar tillsammans, på var sin sida datorn, precis när du har tid. Sedan tar du med dig erfarenheterna och reflektionerna till alla dina andra aktiviteter under veckan och ser vad som är möjligt att tillämpa där.

Varmt välkommen till nästa kurs!

/Pernilla

Friskvårdsbidrag

Många har frågor om friskvårdsbidraget och möjligheterna att utnyttja det när du köper en onlinekurs i BK i Aktivitet. Det är upp till varje arbetsgivare att sätta upp sina regler vilket innebär risk för mycket administration och frågor, men utifrån nedanstående information från Skatteverket bör kurser i BK i Aktivitet utan problem uppfylla kraven:

Personalvårdsförmåner är skattefria upp till 5000 kr/år, men det är upp till arbetsgivaren att bestämma om hen vill erbjuda sina anställda personalvårdsförmåner i form av motion eller annan friskvård, och om det ska ske genom naturaförmån eller genom friskvårdsbidrag. Det är också upp till arbetsgivaren att bestämma vilka aktiviteter, inom ramarna för lagstiftning och praxis, som hen vill godkänna.

Kostnader för aktiviteter som innehåller inslag av motion kan skattefritt ersättas genom friskvårdsbidrag. Även olika typer av kurser kan ersättas genom friskvårdsbidraget om de innehåller inslag av motion. Utöver aktiviteter med motionsinslag omfattar skattefriheten även viss annan friskvård som inte innebär motion. Det kan vara olika typer av behandlingar som är avstressande eller som syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet (till exempel massage, akupunktur och örtbad) men även tekniker och terapi som avser kroppshållning och rörelsemönster (till exempel balansträning).

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

Enklare slag av motions- och friskvårdstjänster, exempelvis råd om träning eller kost, träningsprogram och liknande, som tillhandahålls via mobilappar eller webbtjänster (internettjänster) är skattefria. Detta gäller även om de kan användas utanför arbetsplatsen, exempelvis i bostaden. Detta ställningstagande innebär således en utökad möjlighet att utföra skattefri motions- eller friskvårdsaktivitet, exempelvis yogaträning, via internettjänst i bostaden.

Moms

Aktivitetsbalans för Dig utför många olika typer av verksamheter där momsatserna är olika:

Utbildning 25% moms

Sjukvårdande behandling 0% moms

Jag har haft telefonkontakt med Skatteverket där de menade att Basal Kroppskännedom är jämförbart med Tai Chi och därför kan räknas som idrott med momssats 6%, vilket då kan vara aktuellt tex vid retreat eller individuella kontakter som inte är sjukvårdande.

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.