Youtube & Blogg

Min vision handlar om att skapa en ny våg av kunskap och insikt som hjälper människor att faktiskt vara riktigt sanna mot sig själva och för det krävs inre kontakt med kropp och själ. När vi gör på riktigt bra saker för oss själva är chansen också stor att vi gör på riktigt bra saker för allt och alla runt omkring oss, alltså både människor och natur. Så man skulle kunna säga att när vi jobbar med BK i Aktivitet jobbar vi som världsförbättrare – och vi börjar med oss själva! Förutom kurser och Inspirationsbrev hoppas jag att du ska hitta värdefullt material via Youtube & Blogg för det stöd du behöver i din process.

Vi tar in information på olika sätt, en del gillar att läsa, andra att titta eller lyssna, och vi behöver olika ingångar vid olika tillfällen. För mig handlar det också om olika medier för mig att dela med mig av kunskapen till dig. Jag tycker om att skriva, allra helst att reflektera med pennan i hand, vilket inneburit en del blogginlägg under åren. Titta gärna efter ett tema som intresserar dig och se vilka tankar mina ord kan väcka hos dig. Ibland gör jag också så att Youtube-filmerna följs av en bloggtext, just för att du själv ska kunna välja vilket format som passar dig bäst just idag.

Våren 2020 startade jag en Youtube-kanal med förhoppningen att skapa ett bibliotek som kan inspirera dig att öka kontakten med dig själv för att du verkligen ska komma till din fulla rätt.

Vi gör det konkret, reflekterar över nuläget, gör övningar och omsätter det till vår egen vardag – alltså när du lagar mat, dammsuger, fixar i trädgården, är på jobbet eller vilka aktiviteter som just du har lust att göra i ditt liv. Oavsett vad du utför så har du nytta och glädje av att få tillgång till hela din potential, att vara i kontakt med din kropp och hela dig själv. Men det här är som vilken vana eller träning som helst, vi behöver upprepa för att det ska gå enkelt. Så min tanke är att du tittar på filmerna, övar tillsammans med mig, försöker omsätta det i din egen vardag och sen kommer tillbaka och vi övar tillsammans igen. Hänger du med?

Jag hoppas att det här biblioteket också ska vara användbart för dig att dela med dig av, kanske för att tipsa en vän, men framförallt om du arbetar med människor. Kanske som arbetsterapeut så visar du någon film när du håller grupp, som lärare kan ni göra en inbalansering när ni sätter er ner för att få lugn i klassrummet eller hur du kan komma på att använda dem på bästa sätt i din verksamhet.                   

Den mest sedda filmen handlar om dammsugning

Trots att dammsugning inte är min favoritsysselsättning, eller kanske just därför, är detta en film och en aktivitet som väl representerar både BK i Aktivitet och möjligheterna för vårt gemensamma övande på Youtube

Scroll to Top

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.