SEMESTER VÄNTAR

Mer än fyra lediga veckor ligger framför mig. Veckor då jag kan välja själv, veckor då jag kan ägna mig åt det jag behöver. Veckor då jag kan få meditera, träna och lyssna på min kropps behov. Kanske utan att kompromissa, är det möjligt? Kanske inte, jag har ju inte tänkt vara själv dessa veckor. Jag vill ju vara med mina nära och kära. Möta människor som ger mig energi, kärlek och närvaro. Möta dem jag inte träffat på länge och möta dem som finns mig nära dagligen.

Jag vill få tid att skriva. Skriva på det sätt när fingrarna verkligen vill löpa över tangenterna. Skriva från hjärtat! Hjärtat ropar tydligt efter utrymme att få uttrycka sig fritt, utan censur, utan att hjärnan går in och styr och säger vad jag ”får” skriva eller ”bör” säga. Utan att hjärnan tänker på läsaren. I det här läget är läsaren ointressant, om det blir någon text för läsare får visa sig i efterhand. Just nu måste jag få göra tvärtom, låta orden rinna fram och se vilket mönster det skapar. Jag känner hjärtats längtan efter frihet och min sommars mål är att ge det så mycket frihet jag förmår. Jag vill inte ducka för kraften som kommer, jag vill verkligen låta den flöda. Flöda fritt!

I dessa veckor ligger fyra dagar och skaver. Fyra dagar som jag måste avbryta semestern för arbete. Arbete styrt efter schema, helt oavsett sommarväder eller lust, en plikt att uppfylla. Samtidigt ett arbete som jag är så tacksam över att jag har. Så tacksam över att känna meningsfullheten. Känna att jag har möjligheten att få följa andra människor en liten bit på deras livsväg och förhoppningsvis stötta i ett svårt livsskede. Återigen alla dessa möten med människor. Dessa möten som berikar mitt liv. Meningsfullheten. Samtidigt längtan efter att få känna barndomens känsla av oändligt sommarlov! Två veckor känns inte oändligt… men om jag tänker fem veckor som bara ska avbrytas av en kort mellanlandning. Då blir ju plötsligt känslan något helt annat. Ja, så är det – jag har fem långa veckor framför mig, bara med ett litet kort mellanrum mellan andra fria aktiviteter.

Nu kommer frihetskänslan av sommarlov.

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.