UTMANING – STÖD BARNEN PÅ ANNAI HOME

Vi utmanar dig…

att ge fler föräldralösa och fattiga barn,
   bättre start i livet:

Genom att ge 200 kronor,
får ett barn i södra Indien,
material nog för att kunna börja skolan.

Annai Home är ett barnhem i södra Indien, som ger de mest utsatta barnen en verklig chans i livet. Barnen är föräldralösa, utstötta eller från de allra mest fattiga familjerna. Kastlösa barn som inte kunnat gå i skolan, och utan vår hjälp hänvisas till barnarbete eller ett liv på gatan.

Nu får de genom barnhemmet mat, logi, kläder, sjukvård och framförallt en gedigen yrkesutbildning. Flertalet får läsa på universitet och går ut i livet som lärare, ingenjörer, sjuksköterskor, jurister, ekonomer eller motsvarande.

Barnhemmet håller hög nivå på boendemiljö, utbildning, kost och sjukvård. Den sociala miljön genomsyras av respekt, omtanke och jämställdhet. Och den ger utrymme för barnen att utveckla sina individuella kreativa talanger.

Förutom de 270 som bor på barnhemmet, stödjer man 150 ungdomar som studerar på annan ort.

Vi, Pernilla Sporre och Jon Sterner Hedberg, besökte barnhemmet i mitten av mars. Det var en oförglömlig resa och vi fick verkligen se att pengarna kommer barnen till hjälp. Ni kan följa vår resa på Facebook och här på bloggen.

Kvar på Annai home stannade en bit av mitt hjärta och med er hjälp vill jag göra allt jag kan för att fortsatt stötta dem. Ett långsiktigt sätt är att bli fadder och då får du och din familj också en möjlighet att ha kontakt med ett specifikt barn och följa dess utveckling.

Vill du som jag vara med och stötta världens barn?

 

Sätt in ditt bidrag på Swish 0705654757 så kan vi följa vår gemensamma ansträngning!

 

Om du vill göra en större insats:

Kan du bli fadder till ett specifikt barn, med 150 kr per månad. Pengar som går till skolavgift, kläder, skolböcker och övriga levnadskostnader. Du får två gånger om året brev från barnet, foto på barnet och rapport från barnhemmets föreståndare. Fadderverksamheten administreras via BFA, Barnen Framför Allt, som har låga omkostnader och 90-konto (kontakta undertecknad eller ring 0300-331 31).

Dessutom förmedlar man stöd till fattiga änkor, som till sin försörjning får tillgång till egen symaskin. Kostnad 1000 kronor.

Hoppas ni vill vara med!

/Pernilla och Sterner

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.