#draibromsen

Tömmer brevlådan fredag eftermiddag. Tänker sjunka ned i soffan med te, smörgås, tända ljus och en av tidningarna. Till min förvåning är inte Camino ett magasin idag, bara ett blad. Texten på bladet fångar mig #draibromsen. Just detta som så mycket av mitt dagliga arbete och privata vedermödor handlar om.

Veckans sista patientbesök var just ett par som önskar hjälp med aktivitetsbalans, min paradgren numera. De hade funderat på att avboka besöket för de hade inte hunnit göra hemuppgiften från förra tillfället och dessutom avbokat en tid däremellan. Men de tyckte det skulle ge signaler om att de var ointresserade och de är de ju inte alls, bara stressade och beskriver tillvaron som kaotisk.

Jag hör mig själv vara tydlig, väldigt tydlig; Hur tänker ni ha det i tillvaron? Lyssna på kroppens signaler nu, som ni så tydligt beskriver, eller vänta tills de golvar er? Du väljer själv.

Ja, men det går ju inte. Chefen, jobbet, studierna, barnen… ska bara göra det här klart först…

Ja, du väljer. Följa samhällstrenden och köra över dig själv eller göra annorlunda. Ingen påstår att det är enkelt, men det är fullt möjligt. Bara vi stannar upp och reflekterar över vart vi är och hur vi vill ha det. Vad är riktigt viktigt i livet? Vad mår du bra av? Gör mer av det! Alltså, inte det också, utan välj att fokusera på just det du mår bra av, på lång sikt. Men påbörja dina förändringar redan nu. Just nu,  idag.

Paret går hem med konkreta idéer om hur de vill ta de första stegen redan i kväll och den här helgen. Konkreta saker som att bestämma sig för att vara i säng kl. 22.30 för att få en rimlig chans att sova ordentligt innan småbarnen vaknar tidigt imorgon bitti. Eller att faktiskt prioritera ordentliga måltider så energin räcker, sötsuget minskar och stressen över den ökande vikten också kan minska. Finessen är att hitta så små och konkreta steg så de är genomförbara redan idag och den här veckan. Inte sen, till semestern, pensionen eller vilket avlägset mål som helst som gör att du slipper ta tag i det nu.

Caminoredaktionen skriver ”Vi ser ett samhälle där människor stressar sig sönder och samman, går under och går sönder. Vi ser en värld där många inte hinner engagera sig i det de önskar utanför arbetet och där företag och organisationer pressar sig så hårt att det knappt finns plats kvar för reflektion och återhämtning.”

Jag har förmånen att omge mig med många kloka kvinnor i min vänskapskrets. Kvinnor där omställning och hållbarhet är mantran för livet, både i det privata och i yrkeslivet. Flera av oss har varit och känt på väggen, men efter en tid av omtöcknad kunnat skjuta ny fart i en ny riktning. Kanske som simmaren som tar ny kraft i en optimal vändning mot kaklet.

Ett axplock av dem jag får inspiration av kanske kan vara något för dig också: Maria och hennes dröm om Målajord, Lisas engagemang i ideella verksamheter som räddar världen eller Maria och Yogatalk.

 

Tillsammans vänder vi mot den riktning som vi vill se i världen 💗

#draibromsen

Att tillåta mig att det tar flera veckor innan inlägget kommer upp på hemsidan med bild och allt, det är mitt sätt, just nu, att dra i bromsen…

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.