Konsten att höra hjärtslag

Böcker, jag älskar att läsa och har alltid gjort. Min dotter ”bokade” innan hon kunde gå!

Mitt nattduksbord svämmar som vanligt över med allt jag vill läsa, håller på och läser och allt oavslutat som jag ska läsa så snart tid och lust räcker till. Där finns en salig blandning av faktaböcker, magasin och romaner. Allra helst läser jag böcker som handlar om livet, människans potential, som får mig att reflektera över mitt liv och bidrar med erfarenheter jag inte kunnat skaffa mig själv – att resa genom livet. Just nu har jag läst en sådan bok, för andra gången 😉 Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Jag älskar bokens kontrast mellan det snabba västerländska och ganska ytliga livet och långsamhetens lov, djupet och meningen med livet som lyfts fram via sinnenas fullkomlighet i det fattiga Burma. Jag får åter chans att reflektera över frågorna; Vad har vi så bråttom till? Försten till graven? Varför ska vi prestera en massa? För vems skull?
Kanske är det så att vi bara springer ifrån oss själva istället för att lyssna på hjärtats röst, verkligen utveckla våra sinnen och hitta meningen med livet precis där vi är. Inte alls leta efter meningen utan bara förlita oss på att livet leder oss precis dit vi ska. Och ju större acceptans till det desto mindre motstånd blir det. Inte alls bara enkelt och bekvämt, men meningsfullt.

Och dessutom bara njuta av möjligheten att mitt liv är så rikt att jag kan få njuta en hel dag av en god bok!

Nu ska jag fortsätta med Kajsa Ingemarssons Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv. Den tror jag kan ge ytterligare någon pusselbit på samma spår, men med en helt annan ingångsvinkel. Men först, först ska jag lyssna på Maria Estling Vanneståls poddsamtal med just Kajsa!  Gör det du också, jag är övertygad om att det är bra!

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.