PRESSMEDDELANDE

Nu har jag skapat mitt allra första pressmeddelande och vill med det visa världen att min Arbetsterapimottagning nu öppnas och att ni alla är varmt välkomna hit!

 

Växjös första privata Arbetsterapimottagning öppnar

Den ökande psykiska ohälsan och långvarig smärta är stora problem i dagens samhälle. Enligt Folkhälsomyndigheten drabbas kvinnor och yngre värst. Vid akut sjukdom och skada är vår svenska sjukvård helt suverän. Däremot vid långvariga problem med komplex och mer diffus karaktär finns en hel del att önska. Har vi standardiserat och effektiviserat vården till en nivå där vi tänjer på kvaliteten?

 

Unikt att arbetsterapeuter finns att tillgå privat

Den 2 september öppnas den första privata arbetsterapimottagningen i Växjö och den tredje i hela landet. Pernilla Sporre, legitimerad arbetsterapeut och före detta regionanställd, är initiativtagare till mottagningen. Visionen är att vara ett komplement till sjukvården och göra skillnad för de människor som behöver stöd och lösningar för en hållbar balans i kropp och vardag. Vi behöver ett lösningsfokuserat helhetsperspektiv för att skapa förändring, säger Pernilla Sporre.

Frustration att inte få ge det som gör skillnad

Pernilla berättar ”Jag brinner för att hitta lösningar och få till verklig förändring för varje patient jag möter. Jag har regelbundet fått höra att jag gör ett mycket bra jobb, att jag gör skillnad. Men från chefshåll förenat med ett MEN. Kan du inte ge lite mindre till dina patienter, kortare besök, färre behandlingstillfällen?”

”Jag förstår att sjukvårdens ledning är stressade över en åldrande befolkning tillsammans med minskade personalresurser. De har redan insett att personalen inte kan springa fortare, där har vi redan kommit till max hastighet. Som nästa steg försöker man administrativt kontrollera flödena och ge mindre till varje patient, istället för att stanna upp och fundera över hur vi får långsiktig hållbarhet; Lägger vården sin kraft på rätt ställe? Hur stimulerar vi självomhändertagandet? Hur förebygger vi och hur behöver behandling läggas upp för att patienten inte snart ska vara tillbaka här i sjukvården igen?”

Hon fortsätter ”Dessa frågor skapade för mig en ohållbar arbetsmiljö så istället tog jag det stora steget ut från Regionens system och startar nu Växjös första privata Arbetsterapimottagning, som också är tillgänglig online. Här har jag möjlighet att möta de människor som kommer till mig helt utifrån vår gemensamma överenskommelse, utifrån personens önskemål och behov, inte styrt av en begränsande tredje part. Det här gör skillnad för klienten, för känslan av trygghet och därmed resultaten. Det gör skillnad för mig också, att inte känna mig ständigt bakbunden. Därmed kan jag leverera en behandling som är mer tillgänglig och har ett ökat djup och på så sätt ökad chans till goda resultat.”

Del av framtidslösningen

Pernilla ser fram emot att mottagningen kommer vara en självklar del av framtidslösningen. Det här upplägget stämmer väldigt väl in i överenskommelsen mellan SKR och staten om omställningen mot en God och nära vård, med individanpassning och ökad möjlighet till gott självomhändertagande.

 

Läs mer på www.aktivitetsbalans.se

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.