TERAPEUT

Kurs i medveten kroppsnärvaro mha BK i Aktivitet

I samband med höstens helgretreat ges du möjlighet till guidat eget övande som en grund för din professionella tillämpning.

Dessa dagar passar bra för dig som tidigare gått kurs i BK i Aktivitet likväl för dig som önskar en introduktion till att använda behandlingsmetoden i ditt yrkesutövande. Basal Kroppskännedom (BK) är en processorienterad metod vilken bygger på behandlarens/terapeutens egen kontakt med sig själv och sin medvetna kroppsnärvaro.

Eftersom vi själva som terapeuter alltid är vårt viktigaste verktyg gäller det att hålla det verktyget välslipat. Det gör du genom att leva som du lär, alltså är ditt eget övande ditt bästa sätt att bli en riktigt bra terapeut. Det innebär i ett ständigt föränderligt liv, ett återkommande behov av övande efterhand som fördjupning sker och steg kan tas mot terapeutisk kompetens.

Nyfiken på vad Basal Kroppskännedom (BK) i Aktivitet kan bidra med i ditt liv och i ditt arbete? Här får du chans att balansera och locka fram din kropps potential, och på så sätt utforska möjligheterna att ta med kunskaperna in i ditt arbete.

Det här är en helg som ger goda förutsättningar för dina bästa behandlingsresultat!

Öva BK i Aktivitet!

Allt övande utgår från Basal Kroppskännedom (BK) i Aktivitet, vilket är både en livsfilosofi och behandlingsmetod utifrån helheten i att vara människa. Du och din kropp, med dina förutsättningar, i ditt liv = den unika utgångspunkten för just Dig.

När vi övar BK i Aktivitet använder vi vardagliga positioner som gående, stående, sittande och liggande. Vi tillämpar detta direkt i de aktiviteter som förekommer under helgen, tex då du brer din smörgås, skär grönsakerna till lunchen, går en promenad i naturreservatet eller sitter i meditation. Allt för att du ska ha störst chans att ta med dig resultatet hem till din egen vardag. Så du och dina patienter kan känna lugn och närvaro tillsammans med barnen, på jobbet, på träningspasset eller vart det nu är en vill känna sig balanserad och komma till sin rätt med minsta möjliga ansträngning.

Vi möts på fredag kväll för att checka in, landa och ge oss själva goda förutsättningar för en riktigt fin helg tillsammans. Under dagarna varvar vi meditation, övande av kroppskännedom med aktiviteter både inom och utomhus.

Det blir ett litet intimt sammanhang så du ska få det utrymme till guidning som just du behöver så antalet platser är begränsat.

 

 

Praktiskt att tänka på

Du behöver inga speciella träningskläder, men ta gärna på dig något mjukt som underlättar rörelse, ta med en extra tröja till meditationen och promenadskor för en skön tur på lunchen. Ta gärna med dig egen matta (ex liggunderlag, yogamatta), filt och om du har kilstöd och meditationskudde till övandet. Hör av dig om du vill låna något så ordnar jag det. Kilstöd finns till försäljning.

Platsen för höstens retreat blir Norraby gård, Rottne, norr om Växjö. Där har vi varit tidigare på retreats, men nu blir det premiär med övernattning! De har gjort iordning fina rum på övervåningen så vi kommer ha hela huset för oss själva.

 

ERBJUDANDE: När du bokar regelbunden handledning av mig så har du möjlighet att få denna retreat som BONUS! Hör av dig för ett förutsättningslöst samtal.

Jag ser verkligen fram emot en helg tillsammans med dig!

Varmt välkommen!

/Pernilla

Pernilla Sporre, leg. arbetsterapeut specialiserad inom kroppskännedom och psykoterapi, grundare och lärare i Basal Kroppskännedom (BK) i Aktivitet

Datum:

9-10 november

Sista ansökningsdag:

Längd:

Fre kl 19 - sön kl 15

Plats:

Norraby gård, Rottne, norr om Växjö

Målgrupp:

Arbetsterapeut, fysioterapeut eller annat arbete med människor

Pris:

4795 kr + 600 kr extra moms för utbildning

Kursid:

116 (ange vid bokning)

Boka plats

Mer information

Betalning
Betalning via faktura eller Stripe. 

Stripe är en av världens största och mest använda betallösningar för onlinebutiker. 

Friskvård
Nu kan du betala via epassi om det är det system som din arbetsgivare använder för friskvård. 

Bokning och bekräftelse
Din anmälan är bindande, men får du förhinder har du har möjlighet att skicka någon annan i ditt ställe. Anmälan är godkänd när du fått en bekräftelse från oss.

GLN-nummer Från och med 1 april, 2019 har det kommit ett lagkrav som säger att alla offentliga upphandlingar, inklusive direktupphandlingar, måste faktureras med e-faktura. E-fakturan ska märkas med ett så kallat GLN-nummer, utöver eventuell fakturareferens. Du som arbetar i kommun, landsting och region måste alltså fylla i detta fält i din anmälan. Har du inget GLN-nummer men tillhör kategorin ovan, kontrollera korrekt fakturaadress med lämplig person inom din organisation. Mer information.

Utbildare Pernilla Sporre

Pernilla har en unik förmåga att locka fram människors resurser. Genom att se till helheten och guida in mot människans kärna stärks personens trygghet och tro på sin egen förmåga, där skapas balans och vitalitet. Detta får du del av oavsett vilken kurs du går.
Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.