Tillsammans bygger vi lösningar

Så har vi hjälpt andra

Jag hjälper arbetserapeuter till bättre behandlingsresultat och samtidigt må gott på jobbet För att lättare beskriva vad vi uppnår för dig så läs mer på respektive sida.

Företagare

Anna Karlsson, Vida

Arbetsterapeut

Joakim Karlsson, Åseda Vårdhem

Böcker och hjälpmedel

Jag hjälper arbetserapeuter till bättre behandlingsresultat och samtidigt må gott på jobbet För att lättare beskriva vad vi uppnår för dig så läs mer på respektive sida.

Kilstöd

Vad har en god sittställning för betydelse för dig?

I allt jag gör vill jag utgå från en optimal position för kroppen, alltså där jag har som mest tillgång till mina resurser. Ska jag sitta och skriva vid datorn, sitta på ett möte eller lyssna på ett föredrag så vill jag vara vaken (få hjälp av vakenhetsreflexer när jag sitter med kontakt med sittbensknölarna) och jag vill inte få ont i kroppen. Alltså ser jag till att sitta på ett sådant sätt att jag kan ha fötterna i golvet, höften högre än knät och möjlighet för överkroppen att få vila rakt ned i bäckenet och allt detta kan jag få till bara jag lägger ett kilstöd på min stol! Jag skapar helt enkelt goda förutsättningar för mig själv!

Kilstöden finns i 8 cm resp 5 cm.

5 cm räcker vanligen bara för att plana ut den sits du sitter på (kolla in alla stolar i din miljö – de flesta lutar bakåt och ibland tom mycket!) Så 8 cm ger dig ett mer aktivt sittande. Men ibland är 5 cm fullt tillräckligt, tex om du är ovan och tycker det är jobbigt med förändringen eller om du behöver sitta stilla länge. Välj utifrån det du tror att du verkligen kommer använda, i skåpet gör det ingen glad 😉

Nu kan du köpa kilstöd direkt från mig!

Priser: 5 cm kilstöd 175 kr respektive 8 cm kilstöd 200kr

Kilstöd

Hur gör du när du rör dig?

Jag är så glad att ha möjligheten att presentera denna fina bok för dig!

Min vän Anna Sannum Karlsson, tillsammans med Wiveca Cederhag, har skrivit en efterlängtad övningsbok om Basal Kroppskännedom. Anna är leg. fysioterapeut, lärare i BK och numera ordförande för IBK. Vi har tillsammans hållit flera av utbildningarna i BK i Aktivitet!

De lyckas verkligen förmedla både djupet och meningen med varför vi behöver öva vår kroppskännedom. Dessutom det viktigaste av allt; de visar oss HUR vi ska öva! Boken ger mig verkligen inspiration att fortsätta med utforskandet både av min egen och metodens potential.

Boken kostar 299 kr inkl. moms. Fraktkostnad tillkommer. Boken går att beställa direkt från www.basalkroppskannedom.se

Här är ett fint smakprov ur boken!

Beställning

Rulla till toppen

INSPIRATIONSBREV

Får jag skriva till dig? 

I breven delar jag med mig av tankar, övningar och perspektiv på hur vi alla kan komma till vår rätt. Hur vi kan nå personlig hållbarhet och utveckling med hjälp av BK i Aktivitet och Aktivitetsbalans.