Grundkurs 3-7 maj på Gotland

Livets ständiga förändringar är mer påtagliga än någonsin i dessa speciella tider. Därför skjuter vi fram Grundkursen på Gotland till våren 2021 och hoppas att vi då kan jobba tillsammans direkt i aktiviteter direkt på plats precis på det sätt som vi upplever så verksamt.

Redan nu kan du anmäla dig för att säkra din plats och naturligtvis anpassar vi efter behov i dessa Corona-tider.

Så nu får vi vänta lite extra tills vi kan ses på Gotland och tillsammans “gå in i bubblan” och öva medveten kroppsnärvaro i aktivitet under 5 dagar. Där har vi chans att växa som människor och slipa våra verktyg som terapeuter, en underbar möjlighet för att stärkas i mötet med andra människor och de uppgifter vi har att göra.

Varför räcker det inte att träna kroppen i övningsrummet eller samtala om svårigheterna? Aktivitet är ju komplext och det är alltid en svårighet att behålla full kontakt med sig själv samtidigt som man gör det man gör. Det är därför vi behöver öva kroppskännedom kopplat till aktivitetsutförandet. Annars är det risk att det blir lite som ”torrsim”; det går utmärkt att göra simrörelserna sittandes på land, men bär de verkligen när du kommer i vattnet?

Vi fördjupar oss i utforskandet av vår egen inre potential, den vi kan få tag i när vi ökar vår självkännedom och hittar balansen mellan kropp, tanke och själ. Vi gör det genom att öva kroppskännedom och tillämpa i aktivitet. Utgångspunkten är att du är arbetsterapeut eller fysioterapeut, men du är varmt välkommen med annan yrkesbakgrund eller som privatperson – vi är alla människor på väg genom livet och i alla våra roller har vi glädje av att ha full tillgång till vår optimala förmåga.

Vill Du ta Din kunskap vidare till någon annan?
Är du terapeut ger god självkännedom helt andra förutsättningar i mötet med människor. Kan du hjälpa din patient/klient att hitta kontakten med sig själv och sin kropp ökar chansen till goda behandlingsresultat. Att arbeta med BK i Aktivitet innebär att integrera kunskaper från flera områden, så som Basal Kroppskännedom och psykoterapeutiska teorier, alltid tillämpat i en aktivitetskontext. Under kursen varvar vi övningar inom dessa områden med seminarier utifrån valda teorier. Vi övar oss att vara närvarande i rörelse och i vila, i basala grundfunktioner som att gå, stå, sitta och ligga i närvaro likväl som i aktiviteter, så som att baka och kratta löv. Så vi övar för att skaffa oss egen erfarenhet möjlig att ta vidare till någon annan.

Är ni flera från samma arbetsplats och dessutom med olika yrken ökar chansen till fina simultaneffekter, ni kan förstärka den röda tråden genom behandlingen och prata samma språk med patienten när du tillämpar kunskapen utifrån ditt yrkesspecifika område.

Miljön för kurserna förstärker övandet vilket gör att en kurs på en vacker plats ger oss fina simultaneffekter. En majvecka på Gotland låter perfekt för denna process och vi ser fram emot vad Gustavsvik kan erbjuda oss.

Pris & Anmälan

Vi startar med gemensam middag på söndag kväll 2 maj och slutar kl 14.30 på fredag 7 maj. Schema för veckan kommer i senare utskick. Var vänlig respektera tiderna!
Kursavgiften är 8200 kr +2050 kr moms = 10250 kr.

Bäst effekt av övandet får du genom att vara kvar i sammanhanget därför rekommenderar vi att bo på plats. Internatkostnad; Dagens alla måltider, lokaler och 5 nätters boende.

Internat i enkelrum 7035 kr (inkl moms) Totalt 10250 + 7035 = 17285 kr 

Det är oftast väldigt skönt att kunna dra sig undan för sig själv under detta intensiva arbete, men vill du hellre dela rum med en kollega, kostar dubbelrum 6310 kr/pers Totalt 10250 + 6310 = 16560 kr

Detta är en internat vecka och vi börjar morgonen med meditation före frukost och avslutar med meditation efter kvällsmålet, men om du väljer att bo på annat ställe ingår inte frukost och kostnaden är:

4585 kr (inkl moms) Totalt 10250 + 4585 = 14835 kr

 

Varmt välkommen med din ANMÄLAN!

 

 

 

Vill du ha lite inspiration, kanske för att motivera chefen för behovet av att få gå utbildningar och slipa dina verktyg? Eller för att själv bli mer klar över varför du ska lägga ansträngningen på dig själv? Läs blogginlägget och se om du hittar argumenten. Jag hoppas det!


Har du frågor kontakta gärna:

Pernilla Sporre 070-5654757
Leg. Arbetsterapeut, Kurslärare i BK i Aktivitet
pernilla@aktivitetsbalans.se