Danderyds sjukhus

Grundkurs 2-6 september 2019 i Stockholm

GRUNDKURS I BK I AKTIVITET

I fem dagar fördjupar vi oss i möjligheten att utforska vår egen inre potential, den vi kan få tag i när vi ökar vår självkännedom och hittar balansen mellan kropp, tanke och själ. Vi gör det genom att öva kroppskännedom och tillämpa i aktivitet. Utgångspunkten är att du är arbetsterapeut eller fysioterapeut, men du är varmt välkommen med annan yrkesbakgrund eller som privatperson – vi är alla människor på väg genom livet och i alla våra roller har vi glädje av att ha full tillgång till vår optimala förmåga.

Är du terapeut ger god självkännedom helt andra förutsättningar i mötet med människor, kan du hjälpa din patient/klient att hitta kontakten med sig själv och sin kropp ökar chansen till goda behandlingsresultat. Att arbeta med BK i Aktivitet innebär att integrera kunskaper från flera områden, så som Basal Kroppskännedom, psykoterapeutiska teorier och alltid tillämpad i en aktivitetskontext. Under kursen varvar vi övningar inom dessa områden med seminarier utifrån valda teorier. Vi övar oss att vara närvarande i rörelse och i vila, i basala grundfunktioner som att gå, stå, sitta och ligga i närvaro likväl som i aktiviteter, så som att baka och kratta löv. Detta med syfte att öka resurser i närvaro, postural stabilitet, förankring, frihet i andningen, hållning och i balans.

Är ni flera från samma arbetsplats och dessutom med olika yrken ökar chansen till fina simultaneffekter, ni kan förstärka den röda tråden genom behandlingen och prata samma språk med patienten när du tillämpar kunskapen utifrån ditt yrkesspecifika område.

Denna kurs hålls i samarbete med Smärtcentrum på Danderyds sjukhus och vi håller till i deras lokaler. Detta innebär att det blir en externatkurs och du bokar själv boende, inga måltider är inkluderade i priset.

Pris & Anmälan

Vi startar kl 9.00 på måndag morgon och slutar kl 13.30 på fredagen.
Kursavgiften inkl lokalkostnaden är 8200 kr + moms

Sista anmälan 26 juli. Varmt välkommen med din ANMÄLAN!

 

 

Vill du ha lite inspiration, kanske för att motivera chefen för behovet av att få gå utbildningar och slipa dina verktyg? Eller för att själv bli mer klar över varför du ska lägga ansträngningen på dig själv? Läs blogginlägget och se om du hittar motivationen. Jag hoppas det!


Har du frågor kontakta gärna:

Pernilla Sporre 070-5654757
Leg. Arbetsterapeut, Kurslärare i BK i Aktivitet
pernilla@aktivitetsbalans.se