Morgonrutiner Annai Home

Annai Home for Children

En bit av mitt hjärta stannade kvar hos barnen på Annai Home, Tamil Nadu i södra Indien när vi besökte dem i mars 2018 och jag har lovat dem att komma tillbaka. Tills dess vill jag göra vad jag kan här hemifrån.

Annai Home ligger i Tamil Nadu, södra Indien. Där bor 276 barn, de flesta mellan 10 och 18 år. De har förlorat sina föräldrar eller kanske har de mamma kvar, men hon är alltför fattig för att kunna försörja dem och låta dem gå i skolan. På Annai Home får de god omvårdnad och hjälp med skolgången så de ska kunna ta sig ur fattigdom och kastsystem. De kämpar väl och målinriktat, men behöver allt stöd de kan få. Barnhemmet drivs helt ideellt och är beroende av donationer från oss i den rikare delen av världen. 

Alla som har träffat mig under 2018 har hört om min resa till Indien och besöket på Annai Home som var en helt fantastisk upplevelse för mig. På bloggen har jag skrivit om min resa och på Aktivitetsbalans Facebooksida delade jag många bilder. Kanske kan du få en känsla av hur en dag på Annai Home kan te sig genom att läsa min berättelse om besöket där och i Indien.

FÖDELSEDAGSKALAS: Inledningen av hösten ägnade jag åt att samla in pengar för ett riktigt stort födelsedagskalas för alla barnen på Annai Home. Jag hade funderat på orättvisan i att bara uppmärksamma mitt fadderbarn på hennes dag och inte alla de andra 275 barnen jag träffade där och fick en relation till. Då dök idén upp att ordna ett kalas för dem allihopa och tillsammans med 101 vänner och bekanta lyckades vi samla in 6035 kr att skicka till dem för möjligheten att få göra en riktigt rolig dag och dessutom pengar till mat och andra förnödenheter. TACK alla ni som bidrog och skänkte extra glädje på andra sidan jorden <3 Från kalaset skickade de en film på 1½ timma, jag hoppas få till en kortversion som jag kan dela här med er.

JULKLAPPAR: Julklappsinsamlingen är just avslutad och tillsammans fick vi ihop 4857 kr! Det känns fint att få göra lite lite skillnad för människor som verkligen behöver och uppskattar vårt stöd.

FADDRAR: Det som gör störst skillnad för dem är ju så klart när vi kan bistå med ett kontinuerligt stöd och fadderskap är verkligen något som kan berika oss åt båda hållen. Det har varit väldigt kul att få visa kort och filmer på barnen till de vänner som redan var och de som nu har blivit faddrar. För 150 kr/mån får barnen kontinuerligt stöd till skolgång, mat och förnödenheter. Tillbaka får du stor tacksamhet och möjlighet att följa ett barns uppväxt på andra sidan jorden. En fantastisk fin möjlighet till reflektion för oss och utbyte med människor med helt andra livsförutsättningar.  Hör gärna av dig med frågor eller läs mer om faderskap på Barnen Framför Allts hemsida. Klicka i ”Indien – Annai Home for Children!”

Min vän Jon Sterner har skrivit en jättefin artikel i BFAs tidning om vårt besök på Annai Home. Här kommer hela numret med och du får bläddra fram till sidorna 20-23 för att läsa om dem.

Annai Home har också en egen hemsida där du kan hitta information om verksamheten på engelska.